BLOGG INTERVJUER – HVEM ?

God Onsdag alle sammen. Denne dagen her er Halloween og tenkte skulle skrive noen post / innlegg på denne bloggen før jeg skal ha en liten Halloween på min egen måte. Hvordan min halloween er kommer på et annet innlegg / post senere i dag. Men denne uken her har jeg fått intervjuet et ny blogger som jeg syns er utrolig flink. 

Blogg link = http://zhuo.blogg.no

Hva liker du mest å blogge? 
Det varierer litt hva jeg liker å blogge om. Som oftest liker jeg å blogge om hverdagen min, dele bildene jeg fotograferer og skrive om ting som interesserer meg.  Hvorfor valgte du å blogge? 
Jeg var veldig interessert i foto og ønsket å ha en nettside som jeg kunne dele bildene jeg tok. Blogg ble løsningen. På blogg kan jeg både legge ut bilder og skrive tekster. 

Hvis du var en superhelt, hva ville du ha so. Evne? 
Å fly. Jeg vil nemlig se verden i fugleperspektiv. Tenk så mye jeg kan rekke på en dag hvis jeg kunne fly fra A til B!

Hva syns vi mennesker skal bli flinkere på? 
Vi må bli flinkere til å bry oss om andre og akseptere at vi er forskjellige. Si hei, smil og vis at du bryr deg. Vær hyggelig. Det gjør dagen mye bedre!

( Bilde kilde = Bloggen hennes ) 

 

HVORDAN ER DITT EGEN BARN VOKST OPP Å HAR DET MYE Å SI?

Hvordan er kulturen din? Hvordan er dette med barn å gjøre. Dette tenkte at skulle skrive om i dag. Både si og se at familien har veldig mye å si og sammen med hvem lærer man har på skolen. En god lærer for meg skal være engasjert i det du / dere gjør som lekser men også fag. Hvilken venner man har betyr mye også hvordan du kommer å bli men også om du / dere lærer bra. Jeg sier det fordi husker når jeg selv var liten så hadde jeg venner som alltid gjorde det de skulle på skolen og noen som ikke gjorde så mye på skolen som jeg merket at gjorde at jeg minste litt av lysten av å jobbe men jeg tenke at de andre gjorde lekser og at det var riktig å gjøre. Derfor gjorde jeg leksene mine og oppgavene på skolen. 

Så kulturen på hvilken venner man har betyr også har mye å si.
Både etter tiden men å nå tiden man lever i.

Barn men også ungdom blir fort påvirket av hvilken venner, familie og mennesker rundt dem.  
Husk at du / dere tenker ikke være enig i dette men jeg vil kjempe gjerne vite hvordan du tenker om denne saken eller om jeg har et poeng.

HVORFOR LITE SKRIVING?

God kveld alle sammen. Snart er det fredagen å jeg skal skrive mer å mer innlegg nå som kommer. Hvorfor jeg ikke har skrivet så mye er fordi at jeg har jobbet veldig mye og vært litt mindre interesse å skrive men etter at jeg har lest veldig mye om skriving, tanker og meninger som skal komme mer å mer av fram over. Men i helgen kommer det flere innlegg å vente på og flere motivasjons skriving. Vet ikke helt hvor mange det blir siden jeg skal til Oslo men det for tiden vise.

 

 

UKAS 42

Hvordan har uken min vært? Har jeg lært noe? Negativt i denne uken? Og hvilken saker / innlegg jeg har skrivet. Positivt i denne uken. Denne uken her har vært veldig krevende på jobb men også etter vært så løsnet det helt opp som var utrolig bra. Uken har jeg fått litt utfordringer men også de gode fine dagene som jeg trenger ofte i disse ukene. Negativt i denne uken her har nok vært hvor sliten jeg var og hvor lenge jeg faktisk sov. Det var en dag jeg la meg 21:00 til 06:30 som for meg var veldig uvant men å deilig. 

Saker jeg skriv i denne uken var om likestilling og jeg kom ikke igjennom alle kategorier innen dette temaet men det er fordi det var noen av dem som jeg følte var veldig sårt å skrive om og det var mange som hadde sterke meninger om dette feltet. Det fikk jeg erfare på Lørdagen som var også. 

Saker linker: http://bittelouiseblogg.blogg.no/1540042081_kjnnsrolle_fordeling.html 
ALT AV SAKER JEG HAR SKRIVET OM ER HER.. TRYKK HER

 

OPPSUMMERING av likestilling mellom kjønn

Jeg har nok lært veldig mye av likestilling og jeg kan si med en gang at mange er på samme side men kanskje gjør det på forskjellige måter som selvfølgelig er lov og jeg kan ikke klage på det.  Eller hele oppsummeringen vi jeg snakke om for sårbart dette tema kan være fordi det er så stort antall mennesker som gjeller dette. Både familier, venner og kjæresten din egentlig alle. Så derfor prøver også dette innlegget litt mil sånn at alle og deg som leser forstår hva jeg mener. Kjønn rollen er også veldig sårbar, det er greit at noen forsker på det og være vitenskap i det men allikevel så finnes meninger og utrykk som kan gjøre mer snillere enn veldig kontret på hva man mener. 

Det siste jeg vil skrive er at jeg jobber med å skrivere mer forståelig uten å virke utrolig kontret eller at jeg har RIKTIGE SVARENE fordi det har jeg ikke og akkurat det vet jeg. 

Hva er din oppsummering på kjønnsrollene? Hva vil du at jeg skal ha som neste tema?  

KJØNNSROLLE FORDELING

Kjønnsrollene syns jeg egentlig vi menneske skal bestemme hver fort. Dette er et tema som er utrolig stort og uten å ha fastsatt hva som er riktig å galt. Dette med kjønnsrolle syns jeg egentlig parterer i Norge selv bestemme hva de vil. Om mannen vil lage mat så gjør det og når jeg tenker på hvilket kjønn blir stolt mest på om straffe saker så MÅ ALLE sammen vite at menn og kvinner lyver like mye. Man kan ikke vite når en person sier fakta eller ikke fakta. Jeg har opplevet både mannen som blir straffet med også kvinnen blir straffet. Vi kvinner prøver alltid å legge litt skuld på mannen på veldig mye av saker som blir tatt opp blir alltid kvinnen hørt men da begynner hode mitt å lure. Hvor mange saker har vi hørt at kvinnen for skulden? I Norge så hører vi ikke så mye om det heller ikke når gjeller kriminelle saker men rundt om i verden så for kvinnen også skuld og straffen man skal ha. 

Oppsummering på det jeg sier er at kvinnenes rolle og mannen rolle skal være noe man finne ut av selv om kvinner blir onde så da skjer det men finnes flere kvinner og menn som faktisk for til den skillen mellom å være tøffe, mandig, snille og omsorgsfulle. Siste ting jeg vil si er at DU / DERE SOM ER I FORHOLD ELLER GIFT finn deres måte å fordele rollene på å la menn være menn og kvinner er kvinner å fordel gjøre mål på din egen gode måte. 

Gjerne skriv din mening om dette her.